Austràlia destina 1.240 milions d'euros per a la recuperació pels incendis

El primer ministre del país anuncia la creació d'una agència dedicada a la recuperació de les zones afectades.

Zona cremada a Quaama, Austràlia
Zona cremada a Quaama, Austràlia / AFP

El primer ministre d'Austràlia, Scott Morrison, ha anunciat la creació d'una agència dedicada a la recuperació de les zones afectades pels incendis que comptarà amb 1.240 milions d'euros en els pròxims dos anys. El nou organisme es dedicarà a ajudar en la reconstrucció de cases i infraestructures danyades pels focs que cremen al país oceànic des de setembre.

El governant australià ha assenyalat que la partida pressupostària és independent d'altres ajudes ja aprovades i ha aclarit que es tracta d'un compromís inicial que podrà incrementar-se si és necessari i augmenten els danys.

La mesura se suma a la del desplegament de 3.000 reservistes i una partida de 12,4 milions d'euros per a llogar quatre hidroavions i altres mitjans aeris. Morrison ha fet l'anunci després de setmanes de crítiques per la seua falta de resposta als incendis, que es van intensificar el mes passat després d'anar-se’n de vacances a Hawaii sense avisar en plena crisi.

Els incendis, considerats dels pitjors del segle a Austràlia, han causat 23 morts i han destruït més de 1.500 habitatges, la majoria en els focs que cremen des de finals d'any. A més, han calcinat quasi sis milions d'hectàrees de terreny, la qual cosa equival a dues vegades la superfície de Bèlgica.

També et pot interessar

stats