Austràlia busca un gran tauró blanc que va matar un banyista a Sidney

El primer atac mortal d'esqual en vora 60 anys a la ciutat manté les platges tancades mentre les autoritats tracten de capturar l'exemplar

Imatge d'una senyal que alerta de taurons, arxiu
Imatge d'una senyal que alerta de taurons, arxiu / Shutterstock

Les autoritats australianes busquen el gran tauró blanc que va matar un home aquest dimecres a la platja de Little Bay, sl sud-est de Sidney. És el primer atac mortal ocorregut en aquesta ciutat, la més poblada d'Austràlia, en 59 anys. L'últim va ser el 28 de gener del 1963 quan l'actriu australiana Marcia Hathaway va perdre la vida a conseqüència de les mossegades d'un tauró bou en la badia de Sugarloaf.

Arran del tràgic succés, les autoritats locals han tancat aquest dijous desenes de platges a l'urbs, des de Bondi —una de les més populars entre els turistes— fins a Cronulla, al'extrem sud. S'ha prohibit als banyistes accedir a les aigües en una jornada en què les temperatures han superat els 30 graus centígrads.

La víctima encara no ha sigut identificada, però que se sap que és un home. L'animal el va mutilar quan nadava per aigües agitades prop de la costa, un incident que va captar en vídeo un testimoni a la zona. Els atacs de taurons a Sidney són poc freqüents perquè la ciutat fa temps que té xarxes i altres elements dissuasius en les aigües. L'any passat se'n comptabilitzaren díhuit en tot Austràlia, dels quals tres van resultar fatals. 

Embarcacions i llanxes busquen en aigües de Sidney el gran tauró blanc que va matar un banyista dimecres
Embarcacions i llanxes busquen en aigües de Sidney el gran tauró blanc que va matar un banyista dimecres / Reuters

Ara, les autoritats han activat un intens operatiu de crida i cerca al llarg d'uns 25 quilòmetres de costa per mar i per aire, amb helicòpters i drons per a capturar l'esqual, que es calcula mesura almenys tres metres de llargària. També s'han col·locat sis paranys especials informatitzats.

El ministre de Pesca de l'estat de Nova Gal·les del Sud, Dugald Saunders, ha admés que podria ser difícil trobar l'exemplar per les seues habilitats per a desplaçar-se. "És una mica com buscar una agulla en un paller, però hem vist que els taurons recorren grans distàncies", ha manifestat a la cadena de televisió Sky News.

El gran tauró blanc, que arriba a mesurar fins a sis metres de longitud i s'alimenta de peixos i altres espècies com ratlles, mamífers marins, crustacis i ocells marins, va adquirir fama mundial d'assassí en la dècada dels 70 amb la pel·lícula Tauró, dirigida per Steven Spielberg.

Segons estudis de l'agència científica governamental Csiro de principis del 2018, en les costes d'Austràlia hi ha uns 2.210 exemplars adults de taurons blancs, que encara que són considerats els més perillosos estan inclosos en les llistes internacionals d'espècies amenaçades.

També et pot interessar

stats