Augmenten un 15% els assassinats a Mèxic en els primers huit mesos de 2018

Moltes vegades, les persones assassinades no es poden identificar i passen molt de temps als depòsits de cadàvers.

Augmenten un 15% els assassinats a Mèxic en els primers huit mesos de 2018
Augmenten un 15% els assassinats a Mèxic en els primers huit mesos de 2018

Des del gener fins a l’agost, 18.835 persones han sigut assassinades a Mèxic. Una xifra alarmant, ja que suposa un 15% més que l’any passat.

Els estats mexicans més perillosos són Baixa Califòrnia, Guanajuato, Guerrero, l'estat de Mèxic i Chihuahua. Els conflictes entre traficants de drogues està moltes vegades en l’origen de les morts. Les dones també són víctimes de la violència a Mèxic. Hi hagueren 538 feminicidis des del gener fins a l'agost. A més, es registraren vora catorze mil casos d’abús i assetjament sexual. A Ciudad Juárez, a la frontera amb els EUA, són ben conegudes les onades de violència contra les dones que pateixen des de fa dècades.

En un país de cent vint-i-quatre milions d’habitants, a vegades no és fàcil identificar les víctimes. Aquest cap de setmana han fet una campanya a Jalisco per a recollir mostres d’ADN que ajuden a identificar els 444 cadàvers que les autoritats de l'Estat conserven en càmeres frigorífiques.

També hi ha persones desaparegudes que estan a qualsevol lloc. És el cas de les restes que este equip de la policia ha recuperat esta setmana a Alvarado, a l’estat de Veracruz.

També et pot interessar

stats