Augmenten les morts a Itàlia i el coronavirus s'estén ja per més de cent països

Només en les últimes 24 hores el país europeu ha sumat 133 víctimes mortals per la malaltia.

Plaça del Duomo de Milà
Plaça del Duomo de Milà / Flavio Lo Scalzo (Reuters)

Més d'un centenar de països pateixen ja, amb més o menys intensitat, la presència del coronavirus. La malaltia ha matat en un sol dia a Itàlia a 133 persones, segons les últimes dades del govern italià. El diumenge se superava la barrera psicològica del centenar de països afectats, quan l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va informar que, per primera vegada, s'havia detectat contagis de Covid-19 a Bulgària, Costa Rica, Maldives, Malta i Moldàvia.

Ara per ara el principal motiu de preocupació és Itàlia, on el nombre de víctimes mortals per l'epidèmia originària de la ciutat xinesa de Wuhan ha augmentat en 133 en tan sols un dia, fins a arribar als 366. I, pel que fa al nombre de persones infectades, pràcticament iguala Corea del Sud amb més de 7.300.

Davant aquesta situació, el país ha pres mesures dràstiques. Un decret firmat pel primer ministre, Giuseppe Conte, posa en quarantena 16 milions de persones que viuen a la regió de la Llombardia i catorze províncies italianes més ubicades en l'epicentre del brot italià.

D'altra banda, el govern francés també ha anunciat que es prohibeixen les concentracions de més de mil persones, excepte en alguns casos com manifestacions, transports públics o exàmens d'oposicions.

A Portugal, el president Marcelo Rebelo de Sousa ha suspés tota la seua agenda durant dues setmanes i estarà aïllat a la seua residència perquè ha visitat una escola on s'ha detectat un cas de coronavirus.

Mentrestant, a la Xina sembla que es comença a controlar l'expansió de l'epidèmia, ja que en les últimes 24 hores només s'han detectat 40 positius.

I en l'economia, també es noten els efecte del Covid-19. La Borsa de Tòquio ha obert amb una forta baixada i l'índex Nikkei ha arribat a perdre més d'un 6%, la pitjor caiguda en més de dos anys.

També et pot interessar

stats