Augmenta la tensió entre els Estats Units i l'Iran per un dron abatut

Donald Trump adverteix per Twitter: "L'Iran ha comés una gran errada".

L'MQ-4 Triton, el model de dron dels EUA que ha abatut l'Iran
L'MQ-4 Triton, el model de dron dels EUA que ha abatut l'Iran / Exèrcit dels EUA (Reuters)

Les tensions entre els Estats Units i l'Iran continuen a l'alça. Els dos països s'han enredat en un encreuament d'acusacions després que un míssil de la Guàrdia Revolucionària iraniana haja abatut un dron de l'Exèrcit dels EUA . En l'epicentre de la polèmica hi ha un MQ-4 Triton, una aeronau teledirigida que té les dimensions d'un avió.

Teheran justifica l'acció per la violació del seu espai aeri, una acusació que rebutja el Pentàgon, des d'on s'ha assegurat que l'aeronau feia tasques de reconeixement sobre aigües internacionals.

El comandant en cap de la guàrdia iraniana, Hossein Salami, ha afirmat en una agència local que l'aparell abatut suposa "un missatge decisiu i clar" perquè Washington respecte "la integritat territorial, la seguretat nacional i els interessos vitals de l'Iran".

"Els informes que apunten que l'aeronau es trobava sobre l'Iran són falsos", ha respost en un comunicat el portaveu de les forces armades responsable de les operacions al Pròxim Orient Bill Urban. 

"L'Iran ha comés una gran errada", ha publicat en el seu compte de Twitter el president dels Estats Units, Donald Trump, que segons la portaveu de la Casa Blanca està seguint de prop aquesta nova crisi.

La tensió entre l'Iran i els EUA ha augmentat les últimes setmanes, fins al punt que el govern nord-americà ha decidit enviar més tropes i reforçar el desplegament militar de naus i míssils al golf Pèrsic.

També et pot interessar

stats