Atropellament múltiple a Toronto: Canadà descarta un atemptat terrorista

El presumpte autor de l'incident, que ha causat almenys 10 morts i 15 ferits, és un jove cadadenc de 25 anys sense antecedents policials.

Estat de la furgoneta després de l'atropellament múltiple
Estat de la furgoneta després de l'atropellament múltiple / REUTERS. Saul Porto

El primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, ha descartat que l'atropellament múltiple de Toronto comés aquest dilluns es tracte d'un atemptat terrorista, encara que ha assegurat que la policía continuarà investigant el succés.

El pressumpte autor de l'atropellament, que ha deixat un balanç de víctimes provisional de 10 persones mortes i 15 ferides, de les quals 4 estan en estat molt greu, ja ha sigut detingut. 

Es tracta d'Alex Minassian, un estudiant de 25 anys resident a Richmon Hill, prop de Toronto. Abans de ser arrestat, va amenaçar la policia amb un mòbil. Segons el testimoni recollit per mitjans locals, després va demanar en repetides ocasions que el mataren. Minassian no estava fitxat per les forces de seguretat. 

L'atropellament havia despertat inicialment totes les alarmes al país per la seua similitud amb alguns dels últims atacs terroristes patits a Europa, com el del passat mes d'agost a la Rambla de Barcelona.

A més, l'incident coincideix amb la celebració a Toronto de la cimera de ministres d'Afers Exteriors del G7 que tracta, entre altres temes, de les mesures antiterroristes i contra l'extremisme jihadista.

Encara que l'hipòtesi d'atac terrotista queda descartada, les autoritats continuaran investigant el succés. Algunes fonts apunten que el detingut té un historial de malalties mentals. 

També et pot interessar

stats