Atemptat a Kabul amb 63 persones mortes i 182 ferides

Els talibans s'han desvinculat de l'atac contra una sala de Kabul on se celebraven unes noces amb molta concurrència.

L'atac s'ha produït en una sala de Kabul on se celebrava una boda
L'atac s'ha produït en una sala de Kabul on se celebrava una boda / Mohammad Ismail (Reuters)

La policia afganesa ha confirmat la mort de 63 persones en un atemptat suïcida la nit de dissabte en una sala de Kabul on se celebrava una boda. Hi ha 182 persones ferides. 

L'acció ha suscitat una onada d'indignació entre la població afganesa. L'atemptat no ha sigut assumit per cap grup i els talibans han recorregut a les xarxes socials per a desvincular-se’n i condemnar-lo "amb fermesa". El portaveu de l'organització insurgent de l'Emirat Islàmic, Zabihullah Mujahid, ha dit que "aquest tipus d'actes deliberadament barbàrics contra civils, inclosos dones i nens, estan prohibits i són injustificables". 

El succés ha ocorregut al voltant de les 22.40 hores d'aquest dissabte, hora local, quan un atacant suïcida ha fet detonar els explosius que portava en una sala de noces on s'aplegaven desenes de persones.

Dues dècades de conflicte

L'atac d'aquest dissabte ha tingut lloc mentre s'espera que els talibans i els Estats Units tanquen un acord de pau. La formació insurgent va afirmar dimarts passat que l'elaboració de l'acord amb els Estats Units per a buscar una eixida a quasi dues dècades de conflicte a l'Afganistan "ha acabat", encara que van aclarir que encara s'hauran de reunir després d'unes consultes finals i que la signatura d'aquest document es farà davant garants internacionals.

També et pot interessar

stats