Assassinen a tirs el president d'Haití, Jovenel Moïse

Un grup d'homes armats ha assaltat la seua residència de matinada a Port-au-Prince

El president d'Haití, Jovenel Moise, en una imatge d'arxiu
El president d'Haití, Jovenel Moïse, en una imatge d'arxiu

El president d'Haití, Jovenel Moïse, ha sigut assassinat aquest dimecres de matinada per homes armats que van assaltar la seua residència al barri de Pelerin, a Port-au-Prince, segons ha informat el primer ministre interí, Claude Joseph.

En l'assalt ha resultat ferida de bala la primera dama, Martine Moïse, que està rebent atencions mèdiques, segons un comunicat firmat per Joseph.

"Hui mateix, a la una de la matinada, 7 de juliol, un grup de persones no identificades, que parlaven en espanyol i anglés, han assassinat al president de la República. El president ha mort a causa de les ferides", ha dit el primer ministre interí.

Joseph ha fet una crida a la calma de la població, ha assegurat que la "situació de seguretat del país està sota control" i ha condemnat el magnicidi, que ha qualificat com "un acte de barbàrie".

L'assassinat es produeix dos mesos abans de les eleccions presidencials i legislatives convocades per al pròxim 26 de setembre, uns comicis en els quals Moïse no podia ser candidat.

Moïse havia convocat per a la mateixa data un referèndum per a aprovar una nova Constitució, un projecte que no comptava amb el suport de l'oposició ni de la comunitat internacional.

Haití travessa una forta crisi política des de mitjan 2018 i va viure el seu moment més greu el passat 7 de febrer, data en què Moïse va denunciar que l'oposició, amb el suport de jutges, tramaven un colp d'estat.

De manera paral·lela, Haití travessa una profunda crisi de seguretat, que s'ha agreujat especialment des de començaments de juny per lluites territorials entre les bandes armades que es disputen el control dels barris més pobres de Port-au-Prince.

També et pot interessar

stats