Assassinen a Mèxic el jutge i una fiscal responsables del cas de la mort de Pilar Garrido

A la valenciana la van trobar morta després de dies desapareguda, i el marit està acusat com a presumpte culpable.

Pilar Garrido va desaparéixer el 2 de juliol de 2017
Pilar Garrido va desaparéixer el 2 de juliol de 2017

Un grup armat ha assassinat el jutge mexicà Abelardo Ibarra, integrant del tribunal en el cas contra l'espòs i presumpte assassí de Pilar Garrido a Mèxic, juntament amb Erica Granados, quan ambdós compartien un trajecte en cotxe. Per això s'ha ajornat el juí per a aclarir els fets entorn de la desaparició i mort de la valenciana.

Com ha confirmat a Efe el portaveu de seguretat de l'estat de Tamaulipas, Luis Alberto Rodríguez, per establir les línies d'investigació estan analitzant els casos en què treballaven els dos magistrats, i ha reconegut que no es descarta cap opció.

Pilar Garrido va desaparéixer el 2 de juliol de 2017, quan viatjava amb el marit i el seu nadó, després de passar uns dies a la platja. A darreries de juliol van trobar restes òssies, que van identificar amb proves d'ADN. Encara que el marit afirmava que un grup d'assaltants armats l'havien segrestada, el cas va fer un gir quan la fiscalia estatal va detindre Jorge Fernández a l'agost del mateix any, al·legant contradiccions en les seues declaracions.

Fernández, marit i presumpte assassí de la valenciana, és l'únic acusat en aquest cas, i precisament en el mateix dia de l'assassinat del jutge i la fiscal estava prevista una sessió clau per a tancar el juí, en què havien de declarar la mare i la germana de Pilar Garrido, per videoconferència des de València.

L'advocat defensor de Fernández, Martín Lozano, ha explicat a la ràdio d'À Punt que es pensava que Rosa María i Raquel manifestarien el seu convenciment sobre la innocència de Fernández, com han mantingut durant el temps que l'home ha passat en presó.

Ara, en vista dels esdeveniments, el juí ha quedat ajornat fins al 8 de gener.

També et pot interessar

stats