Arriba la fi del vet de conduir per a les dones saudites

Moltes han començat a conduir en l'instant mateix en què la norma ha entrat en vigor.

Arriba la fi del vet de conduir per a les dones saudites

Les dones saudites han vist hui satisfeta la seua històrica demanda de conduir, després d'una llarga lluita de gairebé trenta anys, i s'han posat al volant per primera vegada en un clima festiu i reivindicatiu des d'ahir a mitjanit. De fet, moltes d'aquestes dones han documentat l'experiència amb uns vídeos que han inundat les xarxes socials per mitjà de les quals han transmés la seua alegria i les celebracions.

Aquesta prohibició, que vulnera els drets humans fonamentals, ha estat una de les principals reivindicacions de les defensores dels drets de les dones en aquell país al llarg dels últims anys.

Des del mes de maig passat, les autoritats saudites han detingut, almenys, 17 activistes, entre les quals hi ha diferents defensores del dret a conduir, en una campanya de detencions criticada per l'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans i que Riad ha justificat acusant els detinguts de conspirar contra la seguretat i l'estabilitat del país.

A causa de la gran expectativa, incomptables dones saudites han celebrat la nova llei, aprovada pel rei Salman bin Abdelaziz al novembre passat, començant a conduir en el mateix instant en què la norma ha entrat en vigor, a mitjanit, enmig de les aclamacions dels vianants.

Ara podran sortir de casa sense necessitat d'anar acompanyades per un home o sense haver de demanar als seus marits o tutors permís per a agafar un taxi, una cosa que era impossible en famílies conservadores fins i tot en casos d'emergència. De fet, el seu anhel per conduir ha fet que es formaren llargues llistes d'espera en les autoescoles malgrat els elevats preus.

De la mateixa manera, també s'ha celebrat hui la graduació de la primera promoció de dones policies de trànsit, que han donat flors i targetes a les conductores en les quals estava escrit "Acompanyades per la pau".

També et pot interessar

stats