Arresten un home pel segrest i assassinat d'una menor espanyola a França

El presumpte culpable, de 31 anys, ja va ser condemnat per agressió sexual quan era menor d'edat

Foto d'arxiu de la Gendarmeria francesa
Foto d'arxiu de la Gendarmeria francesa

Un home francés de 31 anys ha sigut arrestat aquest dissabte com a sospitós pel segrest i assassinat d'una adolescent espanyola de 14 anys que residia en una localitat del sud de França amb la seua família. L'home ja va ser condemnat per agressió sexual quan era menor d'edat.

La detenció arriba l'endemà de la manifestació al país on milers de persones van denunciar la inacció dels poders públics davant la violència masclista.

El Fiscal d'Agen, Olivier Naboulet, va explicar en roda de premsa que Vanessa va ser trobada sense vida en una casa abandonada de Birac-sur-Trec, a pocs quilòmetres de Tonneins (sud de França), on la menor vivia amb els pares i dos germans. Segons informacions de la premsa francesa, havien emigrat des d'Espanya fa només un any.

D'acord amb el Fiscal, la Gendarmeria va ser alertada el divendres per la part per la mare de l'adolescent, alarmada que no haguera tornat a casa després de l'institut. Gràcies a les càmeres de vigilància, va ser detectat el vehicle del sospitós en el qual Vanessa s'hauria introduït.

Identificat el cotxe, els agents es van desplaçar al domicili del seu propietari, qui va expressar “sé per què esteu ací” i va indicar on es trobava el cos sense vida de la jove.

L'home va quedar ràpidament sota custòdia policial durant la qual va confessar el segrest i assassinat de Vanessa. Aquest ja havia sigut condemnat a 15 dies de reclusió exempts de compliment si no reincidia per agressió sexual el 2006, quan ell mateix era menor d'edat (15 anys). El Fiscal va precisar que l'home no estava inscrit en el fitxer policial d'agressors sexuals.

També et pot interessar

stats