Aquestes sabatilles de Jordan sí que volen alt

Subhasten unes sabatilles de Michael Jordan de 1984 signades per l'estrela de l'NBA per 1,5 milions de dòlars

Les sabatilles Nike Air Ships en blanc i roig signades per Jordan
Les sabatilles Nike Air Ships en blanc i roig signades per Jordan / Sotheby's

Un parell de sabatilles esportives usades en un partit en 1984 per la llegenda del bàsquet nord-americà Michael Jordan s'han venut en una subhasta de la casa Sotheby's per un preu rècord de quasi 1,5 milions de dòlars.

Sotheby's ha anunciat en un comunicat que el model Nike Air Ships utilitzades en partits regulars el 1984 s'acaben de vendre per 1.472.000 dòlars en la venda de luxe de Las Vegas. "Les sabatilles més valuoses que s'han oferit en una subhasta", afirma l'empresa.

El calcer, de color blanc i roig, el va emprar Jordan en el cinqué partit de la seua primera temporada en l'NBA com a jugador dels Chicago Bulls, el 1984, i estan signades per ell mateix.

Es tracta de la primera vegada que unes sabatilles en subhasta pública superen el milió de dòlars, i les va adquirir el col·leccionista Nick Fiorella.

"Aquest resultat rècord de les Jordan Nike Air Ships reafirma el lloc de Michael Jordan i la franquícia Air Jordan en el cim del mercat de sabatilles", segons ha explicat Brahm Wachter, de la casa de subhastes, després de tancar-se la venda.

Prèviament, el 2020, unes Nike Air Jordan 1 High utilitzades per la llegenda del bàsquet el 1985 van aconseguir un preu en una subhasta de Christie's de 615.000 dòlars.

Jordan es va retirar del bàsquet el 2003 i és considerat un dels millors jugadors de la història d'aquest esport.

Michael Jordan jugant amb les sabatilles Nike Air Ship el 1984
Michael Jordan jugant amb les sabatilles Nike Air Ship el 1984 / Sports Illustrated

També et pot interessar

stats