Apareix un misteriós forat gegant en una zona minera de Xile

El clot té un diàmetre aproximat de 25 metres i no ha provocat pèrdues personals ni materials

El forat té un diàmetre equivalent a l'altura d'un edifici de 8 plantes

Les autoritats xilenes han començat una investigació després que s'obrira en terra un misteriós forat de vora 25 metres de diàmetre a Tierra Amarilla, una zona minera al nord del país.

Els mitjans xilens van mostrar imatges aèries de l'obertura perfectament redona als voltants d'una mina de coure operada per una empresa canadenca. El Servei Nacional de Geologia i Mineria del govern xilé es va adonar del forat i va enviar-hi personal especialitzat. "Hi ha una distància considerable cap al fons d'aproximadament 200 metres i no hem detectat cap material allà baix, però sí una gran quantitat d'aigua", ha declarat David Montenegro, director de l'organisme especialitzat.

L'aparició de l'escletxa no ha causat pèrdues personals ni materials, però les autoritats han tancat l'accés a la zona limítrof. La vivenda més pròxima al forat es troba a 600 metres i el nucli urbà més proper a quasi un quilòmetre. Per la seua banda, l'empresa minera canadenca que explota l'àrea ha comunicat que el clot no afecta cap treballador ni membres de la comunitat local.

També et pot interessar

stats