Anglaterra i Escòcia tornen al confinament total per l’evolució de la pandèmia

Johnson i Sturgeon han assegurat que la variant britànica és un 70% més transmissible.

Una dona veu el discurs de Boris Johnson en la televisió
Una dona veu el discurs de Boris Johnson en la televisió / Andrew Boyers

Anglaterra i Escòcia tornen al confinament més estricte des de la mitjanit d’aquest dilluns per a contindre l’avanç de la nova variant de coronavirus. Així ho han anunciat el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, i la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, amb l’objectiu de contindre l’avanç de la nova variant de coronavirus.

Així, la ciutadania estarà obligada quedar-se a casa durant el mes de gener i les escoles tancaran per a tots, excepte les guarderies en el cas d'Anglaterra.

“Hem d'entrar en un bloqueig nacional, que és prou dur per a contindre aquesta variant”, ha assegurat Johnson en un discurs televisat. "Això significa que el govern t'està ordenant una vegada més que et quedes a casa", ha afegit.

“La nova variant és un 70% més transmissible”

Sturgeon ha assegurat que aquesta variant ja representa vora la meitat dels nous casos a Escòcia i és un 70% més transmissible. "Com a resultat d'aquesta nova variant, [el virus] ha aprés a córrer molt més ràpid i definitivament ha augmentat el ritme en les últimes dues setmanes", ha dit la primera ministra.

Mentrestant, el primer ministre d'Anglaterra, Boris Johnson, ha dit que d'ací a poc imposarà restriccions més dures per a contindre la ràpida propagació de la nova variant del coronavirus. El Regne Unit té la sisena xifra oficial de morts per coronavirus més alta del món –75.024–, i la quantitat de noves infeccions es dispara en tot el país.

També et pot interessar

stats