Anglaterra elimina la quarantena per als passatgers procedents d'Espanya

La resta de regions britàniques hauran de decidir les seues pròpies mesures en matèria fronterera.

Aeroport de Heathrow
Aeroport de Heathrow / À Punt NTC

A partir del 10 de juliol, els passatgers i les passatgeres procedents d'Espanya, França, Alemanya i Itàlia no tindran obligació de complir la quarantena de catorze dies en arribar a Anglaterra, com a part de l'alleujament de les mesures adoptades en els viatges per a contindre la propagació de la Covid-19.

El Ministeri de Transport anglés ha confirmat aquest divendres els primers quatre països exempts d'aïllament, en considerar que són territoris amb "un reduït risc" pel que fa al coronavirus, i espera divulgar al llarg del dia la resta de països inclosos en la mesura.

Les autoritats angleses havien imposat a principis de juny l'aïllament obligatori de dues setmanes per a totes les persones que ingressaren al país des de qualsevol lloc del món, amb excepció dels procedents de la República d'Irlanda.

S'espera que el Ministeri d'Exteriors modifique també les recomanacions sobre els viatges a l'estranger, ja que fins ara havia demanat evitar eixir a qualsevol país llevat que fora absolutament necessari a fi d'evitar els contagis.

La resta de regions britàniques -Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord- hauran de decidir les seues pròpies mesures en matèria fronterera.

També et pot interessar