Andersson dimiteix com a primera ministra de Suècia hores després d'assumir el càrrec

Qui s'havia convertit en la primera dona a ocupar el càrrec ha explicat la decisió en la pràctica que, si un dels partits de coalició abandona el govern, s'hi ha de renunciar

Andersson en la roda de premsa posterior a la votació que ha acabat en la seua renúncia
Andersson, en la roda de premsa posterior a la votació que ha acabat amb la seua renúncia / Pontus Lundahl / TT Sweden Out (Efe)

La primera ministra sueca, la socialdemòcrata Magdalena Andersson, ha presentat la dimissió aquest dimecres, poques hores després d'haver quedat elegida, per l'eixida del Partit de Medi Ambient de la coalició de govern.

Andersson, que ja havia succeït Löfven al capdavant del seu partit, era la primera dona en el càrrec, amb els vots del Partit Socialdemòcrata i del Partit Verd. No obstant això, en la primera prova de foc, la votació del pressupost, ha fracassat. El Partit de Centre ha votat en contra dels pressupostos, i finalment s'ha aprovat la proposta conservadora. Per això, els verds han optat per eixir de la coalició de govern, forçant amb això Andersson a presentar la renúncia.

"D'acord amb la pràctica constitucional, un govern de coalició ha de dimitir quan ix un partit. No vull dirigir un govern del qual es qüestione la legitimitat. Per això he presentat la dimissió", ha explicat Andersson en roda de premsa.

També et pot interessar

stats