Amnistia Internacional denuncia irregularitats en el juí per l'assassinat de Berta Cáceres

Manifesten que encara no s'ha identificat els autors intel·lectuals del crim de l'activista mediambiental.

VÍDEO | Amnistia Internacional denuncia irregularitats en el juí per l\'assassinat de Berta Cáceres

Un tribunal d'Hondures ha declarat culpables set dels acusats per l'assassinat de l'activista mediambiental Berta Cáceres, qui liderava l'oposició a la construcció d'una presa hidroelèctrica en territori indígena. Tot i això, tant la seua família com Amnistia Internacional denuncien nombroses irregularitats en el juí, ja que encara no s'ha identificat els autors intel·lectuals del crim.

El 2 de març de 2016, Berta Cáceres va ser assassinada a tirs a la seua casa. L'activista liderà durant mesos una campanya d'oposició a la construcció d'una presa que expulsaria milers d'indígenes de les seues terres. Hui s'ha fet pública la sentència que condemna set dels huit acusats. Tres d'ells s'enfronten a penes de fins a trenta anys de presó mentre que els altres quatre, que també van tirotejar una altra activista que va sobreviure a l'atac, a cinquanta.

Entre els condemnats hi ha dos treballadors de l'empresa responsable de la construcció de la presa i dos exmilitars. Amnistia Internacional ha denunciat irregularitats en la investigació del cas, com ara que no es cridara a declarar els directius de l'empresa, als quals assenyalen com a autors intel·lectuals del crim.

258 milions de “refugiats climàtics”

A més d'activista mediambiental, Berta Cáceres va ser una de les primeres a utilitzar el terme “refugiat climàtic”. És a dir, aquelles persones que han de fugir dels seus països per fenòmens meteorològics extrems com sequeres, inundacions o desforestació. La Unió Europea diu que actualment hi ha 258 milions de persones en aquesta situació.

També et pot interessar

stats