Amazon treballa en una funció perquè Alexa parle amb la veu d’un familiar

En l’acte de presentació de noves funcionalitats de l’assistent, la marca ha presentat aquesta futura aplicació

Imatge d'arxiu d'un aparell d'Alexa de quarta generació
Imatge d'arxiu d'un aparell d'Alexa de quarta generació / Amazon

El vicepresident sènior d'Amazon i científic en cap d'Alexa, Rohit Prasad, ha anunciat una sèrie de noves funcions per a l'assistent intel·ligent de la companyia. Entre altres, ha cridat l’atenció la proposta d’adaptar la veu de l’aparell perquè utilitze la d’un ésser estimat o qualsevol persona, a partir de la sintetització de clips d'àudio curts, que podran transformar-se en un discurs més llarg. Ho ha fet la seua conferència anual de novetats tecnològiques re:Mars.

Precisament en l’acte de presentació, s’ha projectat un vídeo en què un menor escoltava un conte llegit per Alexa amb la veu de la seua àvia abans d'anar a dormir. Prasad ha assenyalat que, utilitzant la nova tecnologia, l'empresa podria d'aconseguir una eixida d'àudio molt impressionant amb només un minut de parla.

"Sens dubte, vivim en l'època daurada de la IA, on els nostres somnis i ciència-ficció s'estan convertint en realitat", ha assegurat l’executiu.

Si bé encara no hi ha molta informació sobre aquesta nova eina, ni tampoc l’empresa ha volgut avançar una data d’eixida al mercat d’aquesta funcionalitat, aquesta notícia ha generat tot tipus de reaccions en les xarxes socials entre els qui ho consideren tendre i commovedor i els qui estan en contra.

També et pot interessar

stats