Alto el foc a Gaza

Set palestins han mort pels bombardejos de l'aviació i dels tancs israelians, mentre que a Israel ha mort una persona.

Imatge del bombardeig del 13 de novembre a la ciutat de Gaza
Imatge del bombardeig del 13 de novembre a la ciutat de Gaza / Efe

Les faccions palestines han anunciat aquest dimarts un alto el foc amb Israel a la Franja de Gaza, després de la intervenció d’Egipte. Les forces palestines han remarcat que s’ajustaran a la treva sempre que el govern israelià respecte l’alto el foc, segons l’agència palestina de notícies, Maan.

Així, els grups encapçalats pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamas), que controla l’enclavament palestí, han acceptat la treva “per a reiniciar la situació que ha prevalgut fins a l’última escalada militar”, assegura l’agència Maan.

L’alt càrrec de Hamas, Ismail Haniya, ha declarat que “Hamas aplaudeix els esforços realitzats per Egipte, Qatar, Noruega i les Nacions Unides per a detindre l’atac israelià. Donem també les gràcies al poble palestí per la seua resolució durant el bombardeig israelià de la Franja de Gaza”.

No és la primera vegada que Egipte intenta mediar en el conflicte israelianopalestí. Juntament amb l’Organització de les Nacions Unides (ONU), Egipte va intentar rebaixar la tensió entre els dos bàndols fa uns mesos. Tot i això, el conflicte es va tornar a reviure i ha provocat més morts.

Tensió a la Franja de Gaza

La tensió a la frontera entre Israel i Gaza ha augmentat en els últims mesos. Centenars de palestins han mort des de l’inici de les protestes a Gaza en el marc de la Gran marxa del retorn, el 30 de març, on també han participat menors.

En les protestes de la marxa es reclamava el dret dels refugiats palestins a tornar a les cases on residien abans de la creació de l’estat d’Israel el 1948.  

També et pot interessar

stats