Almenys un mort i onze ferits pel terratrémol de magnitud 7,5 al Perú

El sisme també s’ha sentit a zones d’Ecuador i Colòmbia

Edifici afectat pel terratrèmol a Yurimaguas, Perú
Edifici afectat pel terratrèmol a Yurimaguas, Perú / Reuters

Almenys una persona ha mort i altres cinc han resultat ferides aquest diumenge durant el terratrémol de magnitud 7,5 en l’escala de Richter que ha sacsejat part de Sud-amèrica i que ha tingut l’epicentre a l’Amazònia peruana, segons ha informat el Centre d’Operacions d’Emergència Nacional del país (COEN). La víctima va perdre la vida a causa del despreniment d’una roca a la regió de Cajamarca, al nord dels Andes peruans. La majoria dels ferits es troben en la ciutat de Yurimguas, la més pròxima a l’epicentre del terratrémol. 

El balanç de danys del COEN inclou 51 famílies damnificades, diverses vivendes afectades, centres de salut col·lapsats, escoles i esglésies. També s’han registrat nombrosos enfonsaments parcials d’habitatges rústics i d’infraestructures viàries, així com carreteres bloquejades per despreniments i talls en el subministrament elèctric. 

El terratrémol es va produir a les 02:41 hora local (07:41 GMT), amb epicentre a la reserva nacional de Pacaya Samiria, a Loreto, una zona poc poblada de l’Amazònia peruana. El seu origen profund, a 141 quilòmetres davall la superfície, va fer que el poder de destrucció es diluïra. No obstant això, l’ona sísmica va tindre un abast més elevat i es va sentir a milers de quilòmetres fins arribar a les capitals sud-americanes de Lima, Quito i Bogotà. 

A l’Equador, l’Institut Geofísic, va estimar el terratrémol amb una magnitud de 8,03 i va haver almenys si ferits de distinta consideració en diverses províncies. A Colòmbia, el Servei Geològic va qualificar el sisme amb una magnitud de 8,3 i la sacsejada es va sentir a Bogotà i altres regions, on es van activar les sirenes d’emergència i centenars de persones abandonaren les seues llars.

També et pot interessar

stats