Almenys un mort i 48 ferits en una espectacular explosió a Johannesburg

La principal hipòtesi del sinistre és una fuita de gas en un conducte subterrani

Així ha sigut la sobtada explosió a Johannesburg

Almenys una persona ha mort i 48 més han resultat ferides en una gran detonació que ha tingut lloc dimecres de vesprada a la ciutat sud-africana de Johannesburg, en el nord del país. Aparentment, tot apunta que va generar-se per una fuita de gas, però les causes del sinistre no s'han identificat encara amb certesa, segons han explicat les autoritats. "Recuperem el cos d'un home als voltants de l'àrea en què ha tingut lloc l'accident", ha declarat a mitjans locals el portaveu dels Serveis de Gestió d'Emergències de Johannesburg, Robert Mulaudzi. Segons sembla, la víctima mortal havia quedat atrapada sota els enderrocs d'un taxi.

Cotxes bolcats i amb danys com a conseqüència de la deflagració
Cotxes bolcats i amb danys com a conseqüència de la deflagració / Reuters

L'espectacular explosió va sacsejar el centre de Johannesburg passades les cinc de la vesprada, hora local. Una càmera de vigilància va poder captar el moment just en què la deflagració fa volar els vehicles per l'aire i obri clevills enormes en la calçada. L'àrea més afectada està en l'encreuament entre els carrers Lillian Ngoyi i Loveday. Alguns vianants, fins i tot, cauen dins dels grans forats. Afortunadament, els edificis del voltant han aguantat en peu.

Els equips d'emergència tancaren part de la zona afectada i l'evacuaren. Als desallotjats els han acollit temporalment en cases properes. En l'àrea ha quedat una gran quantitat de gas en l'aire que ha obligat fins i tot als periodistes que cobreixen els fets a usar màscares per a protegir-se.

També et pot interessar

stats