Almenys tres xiquets, tres adults i l'atacant moren en un tiroteig a un col·legi dels EUA

Des de principi d'any s’han reportat a aquest país més de 30 incidents amb armes de foc a les escoles

Agents de la policia de Nashville
Agents de la policia de Nashville / Reuters

Almenys tres xiquets, tres adults i l'atacant han mort aquest dilluns a un tiroteig a un col·legi privat de Nashville (EUA), segons ha informat un portaveu de l’Hospital University Medical Center a la cadena de televisió NBC News. La policia ha explicat que l'atacant és una dona de 28 anys.

Les víctimes menors han sigut traslladades al centre hospitalari amb ferides de bala i han mort poc després. La dona que ha perpetrat l'atac ha mort en un enfrontament amb els agents de la policia segons ha informat el departament de Nashville al seu compte de Twitter. Els bombers del municipi ha afirmat en Twitter que hi ha diversos pacients i no han especificat el nombre definitiu de víctimes i ferits.

La presumpta autora va entrar al centre per una porta lateral, amb dos rifles d'assalt i almenys una pistola, ha precisat el cap de policia de Nashville, Don Aaron. El portaveu, que ha reconegut que desconeixen si la jove tenia cap connexió amb el col·legi. Aaron ha assegurat que la resposta policial va ser "ràpida" i que després d'accedir a la primera planta del centre, els agents van sentir dos trets que venien de dalt i van decidir pujar.

El tiroteig ha tingut lloc al col·legi catòlic Covenant, un centre en què estudien 209 alumnes en un dia normal i 40 treballadors, que atenen xiquets des de preescolar fins als onze anys. 

La Casa Blanca reclama endurir la legislació sobre armes de foc

La Casa Banca ha condemnat el tiroteig i ha subratllat que el Congrés ha d'actuar per a endurir la legislació pel que fa a l'accés a les armes de foc. "Necessitem prohibir les armes d'assaltament, prendre més mesures, perquè les nostres criatures estiguen segures a les escoles", ha dit la portaveu de la presidència, Karine Jean-Pierre, que ha afegit que el president Joe Biden resa per les famílies i agraeix la resposta dels equips d'emergències. Jean Pierre també ha destacat que Biden ha sigut el mandatari que més ha fet per incrementar el control sobre les armes i que "no és suficient i hem de fer més".

Per la seua banda, el president nord-americà ha condemnat l'atac durant una cimera a Washington sobre dones emprenedores i ha reiterat la voluntat de demanar al congrés que "de nou aprove la meua prohibició de les armes de foc".

Des de principi d'any s’han reportat als Estats Units almenys 30 incidents amb armes de foc a les escoles, que han deixat huit morts i 23 ferits, segons les dades de l’organització Everytown for Gun Safety.

També et pot interessar

stats