Almenys tres morts i quatre desapareguts per una explosió en una central hidroelèctrica al nord d’Itàlia

El grup italià de serveis públics ha assegurat que l’origen es podria deure a l’incendi d’un dels seus transformadors

Moment de l'explosió d'una central hidroelèctrica al nord d'Itàlia / Vigili del Fuoco

Almenys tres persones han mort i quatre han desaparegut després d'un incendi i una explosió subterrània en una central hidroelèctrica al nord d'Itàlia, tal com ha confirmat Marco Masinara, l'alcalde de Camugnano, una localitat propera a la planta. 

El grup italià de serveis públics Enel ha assegurat que s'havia produït un incendi en un dels seus transformadors a la seua central hidroelèctrica a Bargi, prop de Bolonya, a primera hora de la vesprada. Anteriorment, els bombers havien avançat que s'havia produït una explosió al voltant de les 15:00 hores en una presa al llac Suviana, un dels tres llacs artificials que alimenten la central elèctrica.

Masinara ha explicat que s'han trobat tres cadàvers i quatre persones romanen desaparegudes, mentre que tres presenten ferides greus i ja han sigut traslladades a l'hospital. Tot i això, no descarta que la xifra de morts o ferits puga anar en augment. 

L’alcalde ha detallat que s’ha produït un incendi davall del nivell del sòl i ha agregat que “la planta està tota per davall del nivell del llac, a uns 30 metres de profunditat”. L’agència de notícies italiana Ansa ha dit que la informació inicial suggeria que s'estaven fent treballs en una turbina en el moment de l'accident.

També et pot interessar

stats