Almenys tres morts i cinc ferits, en un tiroteig a la ciutat holandesa d’Utrecht

La Policia ha difós la imatge del sospitós, un home turc de 37 anys, i ha recomanat que s'extreme la precaució.

Imatge de la zona del tiroteig
Imatge de la zona del tiroteig / Piroschka van de Wouw (Reuters)

Com a mínim tres persones han mort i cinc han resultat ferides en un tiroteig en un tramvia prop de la plaça 24 d’Octubre a Utrecht, en el centre d’Holanda, segons ha confirmat l’alcalde de la ciutat, Jan van Zanen, 

Sí que ha transcendit de la investigació que els agents busquen un Renault Clio en el qual hauria escapat un dels atacants que ha participat en el tiroteig, i no es descarta que tinga “un possible motiu terrorista”. Així mateix, la Policia holandesa vigila una casa a la zona de Kanaleneiland d’Utrecht, en sospitar que l’atacant que ha fugit puga estar amagat ací.

La Policia d'Utrecht ha difós per les xarxes socials la imatge del sospitós, un home turc de 37 anys, i ha recomanat que la ciutadania no isca de casa i que n'extremen la precaució si veuen el presumpte atacant.

Mentrestant, l’Ajuntament d’Utrecht ha demanat als residents que no isquen de casa o dels llocs de treball, perquè no s’hi descarta un nou incident.

Segons testimonis, un home ha tret una arma i ha començat a disparar de forma aleatòria i continuada contra els vianants. L’autor dels fets ha fugit i es troba es parador ignorat segons han explicat fonts policials.

La policia ha confirmat que hi ha “diversos ferits” que han sigut traslladats a diferents hospitals. La zona del tiroteig està tancada, i fins allà s'han traslladar els serveis d'emergència, diversos helicòpters i una unitat antiterrorista de la policia holandesa.

La policia investiga els fets com un "possible atac terrorista" i no descarta que hi haja més d'una persona implicada. Les autoritats han demanat que es tanquen totes les escoles i han elevat l'alerta terrorista al nivell màxim.

També et pot interessar

stats