Almenys tres estudiants morts i cinc ferits en dos tiroteigs a la Universitat Estatal de Michigan

Les víctimes eren estudiants, mentre que l'agressor no tenia relació amb aquest centre educatiu, segons han detallat les autoritats locals al llarg de la jornada

Desplegament policial en el lloc dels fets
Desplegament policial al lloc dels fets / Dieu-Nalio Chery (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de febrer 2023 - 09:28 Actualitzat: 14 de febrer 2023 - 18:22

Un tiroteig a la Universitat Estatal de Michigan ha deixat aquest dilluns almenys tres víctimes mortals i cinc persones ferides més, algunes de gravetat, segons han informat les autoritats locals. El presumpte assassí ha començat a disparar en dues zones del campus principal poc després de les huit de la vesprada. Cap a la mitjanit i després d'hores de persecució, la policia l'ha trobat fora del recinte sense vida, aparentment per un tret que s'havia pegat ell mateix, ha assenyalat el xèrif encarregat de la policia universitària, Chris Rozman, en una conferència de premsa. "Ha sigut veritablement un malson el que hem viscut aquesta nit", ha dit l'agent a mitjans locals. Els tres morts i els cinc ferits eren estudiants, mentre que l'agressor no tenia relació amb aquest centre educatiu, segons han detallat les autoritats locals al llarg de la jornada.

Ara com ara es desconeix el motiu que hi ha darrere de l'atac. Se sap que el principal sospitós és un baró de 43 anys sense filiació coneguda a la institució universitària, d'acord amb les primeres dades recaptades per les autoritats policials. El centre ha assegurat que no s'havia fet cap amenaça al campus abans que es produïra aquesta matança. "No tenim ni idea per què ha vingut al campus a fer açò aquesta nit", ha assenyalat Rozman als periodistes.

Els agents han trobat víctimes en dos llocs diferents de l'àrea universitària ubicada a la ciutat d'East Leansing, a Michigan: un edifici acadèmic anomenat Berkey Hall i les instal·lacions de la Unió de la Universitat Estatal de Michigan (MSU). Diverses persones han hagut de ser traslladades a un hospital pròxim amb ferides "potencialment letals". Els funcionaris s'han negat a proporcionar cap detall sobre les víctimes. Les identitats i la vinculació que tenien amb la universitat encara està determinant-se, ha afegit Rozman.

Al volant de tres hores després que esclatara el tiroteig, la policia de l'MSU ha publicat dues imatges fixes del sospitós, captades per una càmera de vigilància, que el mostraven entrant en un edifici, després pujant unes escales, amb jaqueta, vaquers, gorra de beisbol roja i una màscara negra a la part inferior de la cara. Tenia el que semblava una pistola en una mà.

La universitat, una de les més grans del país amb més de 50.000 estudiants, ha cancel·lat totes les classes i activitats escolars per als pròxims dos dies al campus principal.

Aquest nou episodi de violència arriba aproximadament catorze mesos després d'un tiroteig massiu mortal, el 30 de novembre del 2021, a l'Oxford High School del comtat d'Oakland (Michigan, a 80 milles a l'est d'East Lansing). Aleshores, un estudiant de 15 anys va obrir foc amb una pistola semiautomàtica i va matar quatre companys. A més, sis més i un professor del centre va resultar ferits en l'atac, el més mortífer en una escola estatunidenca aquell any. Les autoritats conclogueren que l'adolescent sospitós d'aquest tiroteig, que s'ha declarat innocent dels càrrecs d'assassinat, va utilitzar una arma que els progenitors li van comprar com a regal de Nadal, malgrat els indicis que estava pertorbat emocionalment. Tant al pare com a la mare se'ls va acusar d'homicidi involuntari en el cas.

També et pot interessar

stats