Almenys trenta civils morts en un atac a una estació de tren a l'est d'Ucraïna

Els russos neguen l'autoria de l'atac i Volodímir Zelenski assegura que es tractava d'un punt "on milers d'ucraïnesos pacífics esperaven ser evacuats"

Fotografia de l'atac difosa per Volodímir Zelenski en xarxes socials
Fotografia de l'atac difosa per Volodímir Zelenski a les xarxes socials / Telegram

Un atac amb míssils contra l'estació de tren de Kramatorsk, una localitat situada al nord de la regió ucraïnesa de Donetsk, ha causat almenys trenta morts i més de cent ferits, segons ha informat l'entitat gestora dels ferrocarrils ucraïnesos.

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha assegurat a les xarxes socials que l'estació era un punt "on milers d'ucraïnesos pacífics esperaven ser evacuats".

"Els inhumans russos no abandonen els mètodes. Com que no tenen ni la força ni el coratge per a fer-nos front en el camp de batalla, estan destruint cínicament la població civil. Aquest és un mal que no té límits. I, si no es castiga, mai es detindrà", ha assenyalat Zelenski en un missatge a Telegram, que ha acompanyat de diferents fotografies i vídeos.

Els russos culpen Ucraïna

Les milícies prorusses de Donetsk, a l'est d'Ucraïna, han acusat Kíiv de l'atac. "L'exèrcit ucraïnés ha atacat amb coets Kramatorsk", ha publicat l'oficina de defensa territorial de les milícies, citada per l'agència Interfax.

Kramatorsk és considerada la base militar ucraïnesa a la regió de Donetsk.

Segons els separatistes prorussos, l'atac el van dur a terme amb míssils tàctics Totxka-O, els fragments dels quals van caure als voltants de l'estació de tren. En Telegram, diverses fonts progovernamentals russes han afirmat que l'exèrcit rus no té al seu servei míssils Totxka-O.

També et pot interessar

stats