Almenys huit morts i diversos ferits en un tiroteig en una església d'Hamburg

La policia investiga els motius de l'atac. Es creu que el pistoler va actuar sol i es troba entre les víctimes mortals

Policia d'Hamburg
Policia d'Hamburg / Reuters
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
09 de març 2023 - 23:12 Actualitzat: 10 de març 2023 - 12:19

Tiroteig en una església dels testimonis de Jehovà a la ciutat alemanya d’Hamburg. Almenys huit persones han mort i hi ha huit ferides, segons fonts policials. En un primer moment, les autoritats es negaren a concretar la xifra de víctimes, però es creu que el presumpte assassí es trobava entre els morts. El setmanari Der Spiegel ha informat que era un membre d'aquesta comunitat religiosa. D'acord amb fonts oficials citades pel canal de televisió NTV, és un home d'entre 30 i 40 anys, sense antecedents coneguts com a extremista i que va començar a disparar una pistola.

L'atac ha ocorregut aquest dijous, passades les huit de la vesprada, i aquest divendres la policia continua amb la recerca per a esclarir-ne les motivacions. La principal hipòtesi és que hi havia un únic pistoler, que suposadament ha perdut també la vida en la matança. "En l'actual estat de la situació assumim que l'autor era un. Les mesures policials en la zona s'alçaran progressivament. Les investigacions continuen", ha informat la policia de la ciutat aquest divendres en Twitter. S'ha habilitat un portal en Internet perquè les persones que tinguen algun tipus d'informació sobre el que ha ocorregut, com ara fotos o vídeos, els puguen penjar. Al migdia hi ha prevista una roda de premsa per a comunicar les novetats del crim.

Tiroteig a Hamburg
Tiroteig a Hamburg / Reuters

"Males notícies des d'Hamburg", ha escrit en Twitter el canceller Olaf Scholz, que ha qualificat el tiroteig com un "acte brutal de violència". Ha traslladat les condolences a les famílies de les víctimes i ha agraït la tasca de les forces de seguretat, que "han passat per un desplegament difícil" des que tot va esclatar vora les nou de la nit de dijous.

Poc després de les primeres telefonades d'alerta sobre aquest episodi de violència, els residents del districte d'Alsterdorf reberen advertències als telèfons mòbils d'una "situació que posava en perill la vida", ha informat l'agència de notícies DPA. A l'escenari de l'atac va mobilitzar-se un fort dispositiu de seguretat, que va acordonar la zona. Les imatges de la televisió mostraven desenes de cotxes de policia i vehicles de bombers bloquejant els carrers i algunes persones, embolcallades amb mantes, eren conduïdes pels treballadors dels serveis d'emergència a un autobús. "Hi va haver dotze trets continus" va dir als periodistes un testimoni no identificat, que assegurà haver vist "com s'emportaven la gent en bosses negres".

Alemanya ha estat sacsejada per una sèrie de tiroteigs en els últims anys. El febrer del 2020, un pistoler amb presumptes vinculacions amb l'extrema dreta va assassinar a trets nou persones, inclosos migrants de Turquia, a la ciutat occidental de Hanau. Després va matar-se sa mare i ell mateix. L'octubre de 2019, un home armat va posar fi a la vida de dues persones quan va obrir foc davant d'una sinagoga a la ciutat oriental de Halle el dia sagrat jueu de Yom Kippur.

També et pot interessar

stats