Almenys sis morts i un ferit en un atac amb ganivet en una guarderia a la Xina

El presumpte assassí, de 25 anys, és un veí de la localitat on ha perpetrat el crim i ja està detingut

Dispositiu policial als voltants de la guarderia on ha ocorregut l'apunyalament
Dispositiu policial als voltants de la guarderia on ha ocorregut l'apunyalament / Reuters

Un atac en una guarderia a la localitat xinesa de Lianjiang, a la província de Cantó —sud-est del país—, ha deixat almenys sis morts i un ferit aquest dilluns, segons recull la premsa local. D'acord amb el diari The Paper, que cita testimoniatges de residents locals, un home ha arribat a l'escoleta portant un ganivet, amb el qual ha atacat un xiquet i dos adults a l'entrada abans de dirigir-se cap a dins.

La Policia Local ha explicat en un comunicat que un individu de 25 anys cognomenat Wu i veí de la població ha perpetrat un "atac intencionat" a les 7:40 hores (hora local xinesa) i que està detingut.

Les autoritats no han facilitat informació sobre l'edat o la identitat de les víctimes, encara que segons alguns mitjans locals, no es descarta que figuren xiquets entre els morts. Alguns precisen que es tracta d'un professor, dos pares i tres menors.

En els últims anys s'han registrat al país asiàtic nombrosos atacs similars en guarderies i escoles, que s'han saldat amb desenes de morts i ferits. Un crim paregut va ocórrer en una guarderia de la província de Jiangxi (centre de la Xina) i va saldar-se l'agost de 2022 amb tres morts i sis ferits. L'abril de 2021, un home va assassinar dues persones i va deixar-ne setze ferides en un jardí d'infància de la regió meridional de Guangxi.

El Ministeri d'Educació xinés emeté una circular en 2019 en la qual reclamava a totes les escoles del país que reforçaren la seguretat per a impedir a possibles atacants que accedisquen als recintes. Els mitjans xinesos solen referir-se a aquesta mena d'incidents, entre els quals s'inclouen alguns atropellaments contra multituds —en els últims mesos se n'han registrat diversos en els darrers mesos—, com a "actes de venjança contra la societat".

També et pot interessar

stats