Almenys sis morts i 53 ferits en un atemptat a Istanbul

El president turc, Erdogan, ha confirmat que es tracta d'un "atemptat atroç"

L'explosió en un cèntric carrer comercial d'Istanbul ha deixat sis morts i desenes de ferits / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 de novembre 2022 - 15:55 Actualitzat: 13 de novembre 2022 - 20:21

Almenys sis persones han mort i 53 han resultat ferides en una explosió al centre d'Istanbul que la Fiscalia del país ha qualificat d'atemptat terrorista. Les xifres les ha donades el president de Turquia Recep Tayyip Erdogan, que ha informat que les forces de seguretat continuen treballant per a identificar els autors d'aquest "atac traïdor".

L'explosió, segons ha confirmat el governador d'Istanbul, Ali Yerlikaya, al seu compte de Twitter, ha tingut lloc a les 14:20 hores (16:20 hora local) al carrer Istiklal, una de les artèries més concorregudes de la ciutat, en la zona de Taksim.

El president Erdogan ha explicat més tard que quatre de les sis víctimes haurien mort en el lloc dels fets i les altres dues, en l'hospital on les han traslladades. A més, ha afirmat que "les investigacions apunten que una dona hi hauria complit un paper".

Aquest carrer, replet de botigues i grans magatzems, molt freqüentat per turistes i locals especialment els caps de setmana, ja va ser objecte d'un atemptat suïcida el 2016, en l'onada d'atacs terroristes perpetrats pel jihadisme islàmic i l'independentisme kurd que va patir Turquia entre el 2015 i el 2017.

El Consell Superior de Radiotelevisió de Turquia (RTÜK) ha imposat la prohibició de transmissió als mitjans locals d'imatges de l'atemptat i d'informacions relacionades amb aquests fets.

L'atemptat no ha alterat els plans del president Erdogan, que demà viatjarà a Bali per a participar en la cimera del G-20.

També et pot interessar

stats