Almenys set persones mortes durant noves protestes a Bagdad

L'actuació policial per a reprimir les mobilitzacions amb gasos lacrimògens i mànegues d'aigua ha provocat estampides entre els manifestants.

Manifestacions a Bagdad
Manifestacions a Bagdad / Thaier Al-Sudani (Reuters)

Almenys set persones han mort aquest dilluns i dotze més han resultat ferides a Bagdad quan la policia iraquiana ha dispersat els manifestants que es trobaven sobre un pont de la ciutat amb gas lacrimogen i mànegues d'aigua, segons han informat des del Ministeri de l'Interior de l'Iraq. La font, anònima, ha explicat que l'actuació de les forces de seguretat ha provocat una estampida, fet que ha causat les víctimes.

Aquest dilluns es compleixen onze dies consecutius de protestes a l’Iraq. En total han mort vora cent persones, després d'una primera esclatada que va acabar amb vora 160 civils morts, segons xifres de les autoritats.

Les manifestacions es concentren, ara per ara, a la plaça Hafiz Al Qadi, que condueix al pont d'Al Ahrar i als edificis que acullen les oficines de la televisió estatal Al Iraqiya. En aquesta segona onada de protestes demanen un canvi en el sistema de govern, basat en la corrupció i el sectarisme.

També et pot interessar

stats