Almenys quinze persones mortes per atacs del govern sirià en el bastió insurgent d'Idlib

Un total de 1.031 civils, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans, i 550, segons l'ONU, han mort des d'abril per atacs del govern sirià.

Soldat sirià en un tanc a la ciutat de Khan Shaykhun, al nord-oest de Síria
Soldat sirià en un tanc a la ciutat de Khan Shaykhun, al nord-oest de Síria / Efe

Almenys quinze persones han mort, entre elles quatre xiquets, i altres 30 han resultat ferides, en atacs aeris i terrestres perpetrats pel govern sirià contra una localitat al sud d'Idlib, al nord-oest de Síria, segons informa l'Observatori Sirià de Drets Humans. Es considera l'últim bastió insurgent al país.

Els atacs han tingut com a objectiu diverses zones emplaçades a Maarat al-Numan, la que sembla ser la pròxima població cap on es dirigiran les tropes de Damasc i les aliades de Moscou en el marc de l'ofensiva llançada el passat 30 d'abril contra la regió.

Segons l'Observatori Sirià de Drets Humans, des del 30 d'abril han mort 1.031 civils, entre ells 256 xiquets i 181 dones, pels atacs que ha perpetrat el govern sirià amb el suport per Moscou. D'altra banda, l'Oficina de Coordinació d'Assumptes Humanitaris de l'ONU a Síria afirma que, des de finals d'abril, uns 550 civils han mort, segons les xifres que han pogut documentar fins al moment.

A més, unes 400.000 persones s'han vist desplaçades de les seues llars. “La meitat estan vivint als afores de camps i centres de recepció, a l'aire lliure o davall dels arbres”, assegura l'ONU.

També et pot interessar

stats