Augmenta a 68 el nombre de morts per l'accident aeri al Nepal

La UE té vetat l'accés al seu territori a les aerolínies nepaleses des del 2013 per la falta de controls

Almenys quaranta morts al Nepal en l’accident d’un vol domèstic de Yeti Airlines
68 morts al Nepal en l’accident d’un vol domèstic de Yeti Airlines / Reuters
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de gener 2023 - 08:41 Actualitzat: 19 de gener 2023 - 13:58

Un avió de l'aerolínia nepalesa Yeti Airlines amb 72 persones a bord ha patit un accident aquest diumenge quan cobria una ruta domèstica des de Katmandú. De moment, s’ha confirmat la mort de 68 persones.

L'avió s’ha estavellat al districte de Pokhara, uns 200 quilòmetres a l'oest de la capital nepalesa quan intentava aterrar. L'aeronau, un ATR-72, portava a bord 68 passatgers i quatre tripulants.

En l'avió viatjaven cinc persones de nacionalitat índia, quatre russos, un irlandés, dos sud-coreans, un australià, un francés i un argentí, segons ha informat un funcionari de l'aeroport nepalés.

Vídeos publicats en les xarxes socials, atribuïts a l'accident de hui, mostren columnes de fum eixint de l'àrea on va tindre lloc el sinistre.

L'aeroport de Pokhara serveix de connexió per als viatgers que es dirigeixen a la localitat de Jomsom, situat en ple Himàlaia, un destí popular entre els turistes estrangers que visiten el pic Annapurna o la regió de Mustang, així com entre pelegrins hindús.

El Nepal, amb freqüents accidents aeris, ha sigut objecte de reiterades sancions internacionals per la falta de controls. La Unió Europea té vetat l'accés al seu territori a les aerolínies nepaleses des del 2013.

El primer ministre del Nepal, Pushpa Kamal Dahal, ha convocat una reunió del gabinet d'emergència després de l'accident de l'avió.

També et pot interessar

stats