Almenys dos morts i una quinzena de ferits en una sèrie d'atemptats al centre de Viena

La policia ha informat d'una "gran operació" al centre de la capital austríaca amb sis accions en llocs diferents, que s'investiguen com atemptats terroristes.

Almenys dos morts i una quinzena de ferits en una sèrie d'atemptats al centre de Viena

Una sèrie d'atemptats terroristes al centre de Viena han deixat aquest dilluns diversos morts i una quinzena de ferits en sis punts de centre de Viena, segons han confirmat els serveis sanitaris de la capital i la Policia. "No podem encara establir una xifra, estem encara tractant de tenir una visió general", ha explicat a l'agència APA Daniel Mercher, dels serveis d'urgències. Fonts mèdiques citades per la televisió pública citen a l'almenys una quinzena de ferits, d'ells set greus.

El govern austríac, que ha advertit que l’atac continua i ha demanat a la població que es quede a casa. Almenys dues persones han mort i diverses han resultat ferides en un tiroteig als voltants d'una sinagoga, segons ha informat la policia de Viena a les xarxes socials.

El ministre de l'Interior, Karl Nehammer, ha dit a la xarxa social twitter que diverses persones amb armes han participat en els atacs i que el seu govern l'investiga com un atac terrorista. Alguns dels atacants han fugit i estan sent buscats pels agents, segons ha informat Nehammer.

La policia de Viena ha informat d'una "gran operació" policial al centre de la capital austríaca, mentre que mitjans locals han distribuït vídeos en els quals se senten nombrosos tirs. Així mateix, ha confirmat minuts més tard que els atacants haurien atemptat en sis punts i que una de les persones mortes és un dels atacants. Un agent de policia ha sigut ferit de gravetat durant els atemptats.

Una persona ha sigut arrestada, segons l'agència de notícies APA, que cita el ministeri de l'Interior austríac. Per la seua banda, el líder de la comunitat jueva, Oskar Deutsch, ha dit a Twitter que no està clar si l'objectiu de l'atac ha sigut la sinagoga de Viena perquè estava tancada en aquell moment.

El canceller austríac, Sebastian Kurz, ha qualificat els fets com un "espantós atac terrorista" i ha anunciat el desplegament de l'exèrcit a Viena "perquè la policia puga concentrar-se plenament en la lluita contra el terrorisme".

També et pot interessar