Dol a Corea del Sud per la mort de 153 persones en una allau humana durant Halloween

Els fets han ocorregut passades les 23:30 hores al barri d’Itaewon, una coneguda zona de festa de Seül

El president sud-coreà, Yoon Suk-yeol, ha convocat una reunió d’emergència arran d'aquest accident
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
29 d'octubre 2022 - 18:55 Actualitzat: 30 d'octubre 2022 - 14:01

El president de Corea del Sud, Yoon Suk-yeol, ha decretat un període de dol a tot el país a causa de l'allau humana ocorreguda a Seül durant la nit de Halloween, que ha deixat almenys 153 morts i 133 ferits. Entre els morts hi ha almenys 22 ciutadans estrangers de 12 països diferents. L'ambaixada xinesa a Seül ha confirmat quatre morts, però també s'han identificat víctimes procedents de l'Iran, Rússia, els Estats Units, Austràlia, l'Uzbekistan, el Vietnam, el Kazakhstan, Àustria, Sri Lanka, Tailàndia i Noruega, segons les autoritats.

Diversos líders d'aquests països, com ara el president xinés Xi Jinping, l'estatunidenc Joe Biden o el primer ministre britànic Rishi Sunak, han expressat les seues condolences.

Els fets han ocorregut passades les 23:30 hores de la nit de dissabte al barri d’Itaewon, una coneguda zona de festa a la capital de Corea del Sud, on s’ha concentrat molta gent. Per motius que ara s'investiguen, hi ha hagut una estampida i tots han començat a córrer. Els carrers s'han convertit en una ratera amb eixida quasi impossible. Hi ha qui ha intentat fugir paret amunt, però molts han perdut la vida esclafats per companys i amics que també corrien.

Les xarxes socials s'han omplit de vídeos en què es veu l'evacuació dels ferits i les primeres maniobres de reanimació, fetes per personal no expert. Les autoritats han informat que la majoria de víctimes eren joves d'una vintena d'anys. Alguns havien enviat missatges a les famílies per a dir-los que no se sentien segurs perquè en el barri hi havia massa gent.

El president sud-coreà, Yoon Suk-yeol, ha promés fer una "investigació en profunditat" sobre les causes.

També et pot interessar

stats