Almenys trenta-set ferits després d'una explosió de gas al centre de París

La façana d'un edifici ha caigut al carrer a conseqüència de la deflagració

Efectius de bombers i del cos policial treballen al lloc dels fets
Efectius de bombers i del cos policial treballen al lloc dels fets / Gonzalo Fuentes / Reuters
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 de juny 2023 - 18:34 Actualitzat: 21 de juny 2023 - 23:13

Almenys trenta-set persones han resultat ferides, quatre d'elles en estat crític, i hi ha dues persones desaparegudes després d'una explosió de gas que s'ha produït aquest dimecres a la vesprada a París. Els fets han tingut lloc al cinqué districte de París, segons ha informat l'estació de televisió francesa BFM TV.

El número dos de l'alcaldia del districte cinc, Édouard Civel, ha precisat que l'origen de l'explosió de gas ha sigut la plaça d'Alphonse Laveran, al Barri Llatí, i que hi ha diversos edificis en flames. A conseqüència, la façana de la Paris American Academy, una escola de disseny de dues plantes, hauria caigut al carrer, segons diversos testimonis presencials. La primera ministra francesa, Élisabeth Born, ha aprofundit en aquesta tesi, que, a més, han acreditat alguns testimonis, que han assegurat haver notat una forta olor de gas abans de l'explosió. 

Però, malgrat això, el prefecte de Policia, Laurent Núñez, que ha visitat el lloc dels fets, juntament amb l'alcaldessa, Anne Hidalgo, i s'ha mostrat "extremadament prudent" sobre l'origen de l'esclat, igual com la fiscal de París, Laure Beccuau, que ha dit que tot apunta que l'explosió ha vingut de l'interior de l'edifici parcialment assolat, però que, "ara com ara, no hi ha res que permeta determinar l'origen del sinistre". Així mateix, ha dit que es faran investigacions tècniques i s'analitzaran les imatges de les càmeres de vigilància de la zona per tractar de determinar si el fet que hi haja ferits és per alguna imprudència individual o perquè s'ha incomplit alguna norma de seguretat.

L'Ajuntament de París ha activat una cèl·lula de crisi per a donar resposta a aquest succés. Agents de policia i militars han establit un cordó de seguretat per a tancar el pas als carrers adjacents, on actuen contra les flames més de 267 bombers amb 70 vehicles per a extingir les flames.

El president francés, Emmanuel Macron, ha recordat "totes les víctimes i les seues famílies, que viuen aquest moment d'angoixa", durant una intervenció en un concert a l'Elisi amb motiu de la Festa de la Música. 

També et pot interessar

stats