Almenys cinc persones en estat greu a causa de les manifestacions massives a Hong Kong

S’ha suspés la línia de metro a l’aeroport per les concentracions d’aquest diumenge.

Manifestants es concentren a les afores de l'aeroport de Hong Kong
Manifestants es concentren a les afores de l'aeroport de Hong Kong / Reuters

Milers de persones es van congregar la nit de dissabte en diferents punts de Hong Kong desafiant l’orde policial, que prohibia qualsevol tipus de manifestació. Els enfrontaments entre la policia i els manifestants s’han saldat amb almenys 5 persones en estat greu, i 31 persones hospitalitzades.

La marxa, una de les més violentes fins ara, es produeix en el cinqué aniversari de la decisió de les autoritats xineses d’imposar la preselecció del cap del govern hongkongués, fet que va originar la Revolució dels paraigües. És ja el tretzé cap de setmana consecutiu de protestes a la ciutat.

Les hostilitats als carrers van començar a la vesprada, però es van prolongar fins a ben entrada la nit. La policia va utilitzar gas lacrimogen i canons d'aigua amb pintura blava, mentre que els manifestants van llançar còctels Molotov i van botar foc a barricades improvisades.

Aquest diumenge, milers de protestants s’han reunit a l’exterior de l’aeroport de Hong Kong per a atraure l’atenció internacional cap a les mobilitzacions massives que se succeeixen a l’antiga colonia britànica des de juny contra una proposta de llei d'extradició del govern xinés.

L'empresa MTR, gestora del metro de Hong Kong, ha decidit hui suspendre els serveis entre la ciutat i l'aeroport, i l’AsiaWorld Expo. L'empresa ha pres la decisió després de les recomanacions del govern local i de les autoritats aeroportuàries.

També et pot interessar

stats