Almenys cinc morts i díhuit ferits als Estats Units en un tiroteig en una discoteca LGTBQ

Biden alerta d'una "epidèmia de la violència armada" contra el col·lectiu LGTBIQ+

El ClubQ, a Colorado Springs, amb un ampli desplegament policial després del tiroteig
El ClubQ, a Colorado Springs, amb un ampli desplegament policial després del tiroteig / KRDO
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de novembre 2022 - 11:57 Actualitzat: 20 de novembre 2022 - 22:05

Almenys cinc persones han mort i díhuit han resultat ferides aquest diumenge de matinada en un tiroteig en una discoteca LGTBQ a Colorado Springs, als Estats Units. Els agents de la policia han detingut un jove de 22 anys, identificat com a Anderson Lee Aldrich, com a presumpte autor dels fets.

L’incident ha tingut lloc cap a la 1:00 hora local (9 hores ací) al Club Q, local que es defineix com “una discoteca per a gais i lesbianes que ofereix nits temàtiques amb karaoke, espectacles amb drags i DJ”.

El Club Q ha admés en les xarxes socials que estan "destrossatsd per aquest atac d'odi sense sentit a la nostra comunitat" i ha enviat un missatge d'agraïment a la reacció dels "clients heroics que van sotmetre l'atacant i que van acabar amb aquest atac d'odi".

El cap del departament de Policia de Colorado Springs, Adrián Vásquez, ha explicat que l'assaltant va entrar al club i immediatament va començar a disparar als assistents. Al lloc han trobat almenys dues armes de foc. El presumpte autor va utilitzar un rifle llarg durant el tiroteig i la policia investiga si va haver-hi altres persones que van ajudar el sospitós.

Algunes de les díhuit persones ferides, que han hospitalitzat en diferents centres de la ciutat, es troben en estat crític, fet que podria fer augmentar la xifra de morts en les pròximes hores.

Biden alerta d'una "epidèmia de la violència armada" contra el col·lectiu LGTBIQ+

Unes hores després del tiroteig massiu, el president estatunidenc Joe Biden ha alertat en les xarxes socials que hi ha una "epidèmia" d'agressions contra el col·lectiu LGBTQI+. "Hem d'eliminar les desigualtats que contribueixen a la violència contra les persones LGBTQI+", ha afegit, "No podem tolerar l'odi".

"La violència armada continua tenint un impacte devastador i, en particular, en la comunitat LGBTQI+ en tot el país i les amenaces de violència van en augment", ha apuntat Biden en un comunicat.

També et pot interessar

stats