Almenys 150 ferits a l'esplanada de les Mesquites de Jerusalem

Els incidents no sols han tingut lloc en àrees descobertes de l'esplanada, sinó també dins de la mesquita d'Al-Aqsa mateixa, el tercer lloc més sagrat de l'islam

Enfrontaments entre palestins i les forces de seguretat israelianes en el complex que alberga la mesquita d'Al-Aqsa
Enfrontaments entre palestins i les forces de seguretat israelianes al complex que alberga la mesquita d'Al-Aqsa / Reuters
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 d'abril 2022 - 09:26 Actualitzat: 15 d'abril 2022 - 17:27

Almenys 150 fidels palestins i tres policies israelians han resultat ferits hui durant els enfrontaments a l'esplanada de les Mesquites de Jerusalem, coincidint amb el segon divendres del mes sagrat musulmà del ramadà i el Divendres Sant cristià en un context de creixent tensió en la zona.

Els xocs amb agents policials israelians han començat al matí i han acabat amb almenys 90 palestins ferits, segons ha informat el servei d'emergències Mitja Lluna Roja, que ha concretat que aquesta xifra correspon a aquells que han sigut traslladats a hospitals o clíniques pròximes per a rebre atenció mèdica.

A més, un portaveu de la Mitja Lluna Roja ha agregat que les ferides registrades han sigut producte de dispars de bales de goma, l'explosió de granades atordidores i colps per part de les forces de seguretat.

La policia israeliana, per la seua part, ha informat que tres dels seus oficials han resultat ferits pel llançament de pedres.

Un portaveu policial ha precisat que els incidents van començar aquest matí amb el llançament de pedres i focs artificials per part de centenars de manifestants palestins que haurien acudit al lloc amb banderes de l'Autoritat Nacional Palestina i del moviment islamista Hamas. Davant això, ha afegit, les tropes van esperar que acabara l'oració del matí per a intervindre i dispersar els manifestants, cosa que va desencadenar enfrontaments.

Els incidents no sols han tingut lloc en àrees descobertes de l'esplanada sinó també dins de la mesquita d'Al-Aqsa mateixa, el tercer lloc més sagrat de l'islam i al qual les forces de seguretat israelianes rarament accedeixen.

Segons l'agència oficial palestina de notícies, Wafa, desenes de policies israelians van entrar a la mesquita i "atacaren milers de fidels musulmans" que hi estaven resant. Les forces de seguretat, per la seua part, han assenyalat que "esvalotadors violents" es van atrinxerar dins de la mesquita i van continuar "incitant a la violència".

Aquests fets ocorren en un marc de tensió creixent a la regió, després d'una setmana de molta violència a la Cisjordània ocupada, on l'exèrcit israelià ha realitzat múltiples batudes després d'una sèrie d'atacs de palestins en les últimes setmanes.

La mort aquesta matinada d'un menor de dèsset anys arran de les ferides que va patir aquest dijous en enfrontaments amb les forces de seguretat israelianes va elevar a set la quantitat de palestins morts en episodis violents a Cisjordània en els últims dos dies.

També et pot interessar

stats