Almenys 82 morts al Iemen en el bombardeig a un centre de detenció

El ministre de Salut dels rebels ha fet una crida perquè s’òbriga un pont aeri per a facilitar l’evacuació dels centenars de ferits 

Edifici atacat per la coalició militar liderada per l'Aràbia Saudita
Edifici atacat per la coalició militar liderada per l'Aràbia Saudita / Naif Rahma (Reuters)

El Ministeri de Salut del govern dels rebels houthis del Iemen ha elevat aquest dissabte a 82 la xifra de morts en el bombardeig de la coalició militar liderada per l'Aràbia Saudita contra un centre de detenció a la ciutat iemenita de Saada, en el nord del país, mentre que el nombre de ferits ascendeix a 266.

El ministre de Salut del govern houthi, Taha al-Mutawakil, ha reiterat la crida als organismes internacionals i ONG perquè òbriguen un pont aeri per a facilitar l'evacuació dels ferits. La xifra de morts podria augmentar en les pròximes hores, segons fonts governamentals, ja que s’estan començant a extraure cadàvers dels enderrocs del soterrani de l’edifici atacat.  

La coalició militar liderada per l'Aràbia Saudita que intervé al Iemen des del 2015 ha negat la seua implicació en el bombardeig contra el centre penitenciari, així com la xifra de víctimes difosa pels insurgents.

En un comunicat reproduït per l'agència de notícies oficial saudita SPA, la coalició al·lega que ha fet una "revisió posterior a l'acció integral [del bombardeig], d'acord amb el mecanisme intern del Comandament de Forces Conjuntes de la Coalició, i s'ha demostrat que aquestes afirmacions no tenen fonament".

Aquest relat contrasta amb el de l'organització Metges Sense Fronteres (MSF), que ha informat aquest divendres que l'hospital republicà de Saada havia rebut 138 ferits i 70 cadàvers, mentre que Save the Children  ha denunciat en un comunicat la mort d'almenys 60 persones.

Així mateix, el Comité Internacional de la Creu Roja ha afirmat que més de cent detinguts han mort o resultat ferits en l'atac i ha emfasitzat que aquestes persones, "igual que els civils, estan protegits sota la llei humanitària internacional".

L’atac es produeix després que aquesta setmana l'aliança efectuara el bombardeig més mortífer des del 2017 contra la capital, Sanà, també controlada pels rebels, que va deixar 14 morts i 11 ferits, segons el Ministeri de Salut del govern insurgent.

La coalició ha encetat amb aquestes accions una intensa campanya de bombardejos en resposta a un atac dels rebels contra l'aeroport internacional i una zona industrial d'Abu Dhabi, que va deixar tres morts i sis ferits.

També et pot interessar

stats