Almenys 66 persones mortes i 60 desaparegudes al Japó per les pluges torrencials

Continuen els treballs de rescat encara que el país continua en alerta per pluja.

Residents locals en el sostre d'una casa submergida en una zona inundada mentre esperen un rescat en Kurashiki, al sud de Japó
Residents locals en el sostre d'una casa submergida en una zona inundada mentre esperen un rescat en Kurashiki, al sud de Japó / Kyodo (Reuters)

Els equips d'emergència del Japó continuen hui les labors de rescat i la recerca de desenes de persones desaparegudes per les inundacions causades per la pluja torrencial a la meitat sud del país, que deixen més de mig centenar de morts.

Almenys 66 persones han mort i 60 estan desaparegudes, segons les últimes xifres dels cossos de seguretat recollides a les 15:00 hora local (06:00 GMT) per la cadena pública japonesa NHK.

Les pluges torrencials, que van començar aquest dijous, han deixat precipitacions rècord a diverses zones i mantenen en alerta 18 de les 47 prefectures de l'arxipèlag pel risc de desbordaments de rius, inundacions i desastres relacionats amb les solsides.

Un equip de 54.000 persones, entre soldats de les forces d'autodefensa (exèrcit), policies i bombers, participen en els rescats, per als quals s'han desplegat 41 helicòpters, segons el ministre portaveu del Govern nipó, Yoshihide Suga.

El primer ministre nipó, Shinzo Abe, ha qualificat de "carrera contra el temps" els treballs de salvament, i ha ordenat prioritzar els rescats i evacuacions per a evitar més danys, segons recull l'agència local Kyodo.

Les autoritats han ordenat o recomanat l'evacuació de més de quatre milions de persones a la regió sud-oest del país.

A la prefectura d’Okayama, els treballs de salvament es van prolongar durant la nit per ajudar les centenars de persones atrapades a les teulades dels seus habitatges, on van pujar per fugir de les inundacions i els desbordaments fluvials.

El Japó no vivia un desastre així des de l'agost de 2014, quan 77 persones van morir a Hiroshima per pluges torrencials.

També et pot interessar

stats