Almenys 650 contagis en un brot de Covid-19 en una empresa càrnia a Alemanya

Fernando Simón ha explicat que als escorxadors es poden donar condicions que poden afavorir la supervivència del virus.

L'escorxador ha cessat l'activitat
L'escorxador ha cessat l'activitat / Reuters.

Una empresa càrnia situada a Gütersloh (Alemanya) ha registrat un focus d'infecció de coronavirus. Dels 1.000 tests realitzats, almenys 650 persones han donat positiu des de l'inici de la setmana, segons han detallat les autoritats locals. Més de 7.000 es troben en quarantena.

Dimarts s'hi detectaren 128 casos i l'empresa es va comprometre a prendre mesures. Aquest dimecres, l'escorxador ha cessat l'activitat i les autoritats han decretat el tancament dels col·legis i les escoles infantils del districte afectat fins a l'inici de les vacances escolars el 29 de juny.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha fet referència a aquest brot en la seua compareixença diària per a explicar el balanç de la pandèmia a Espanya. Simón ha explicat que als escorxadors es poden donar condicions de temperatura i humitat que poden afavorir la supervivència del virus. A més, ha ressaltat que els escorxadors “tenen condicions molt particulars” pel tipus de treball i el grup social d'on provenen.

També et pot interessar

stats