Almenys 42 morts i desenes de desapareguts per les fortes tempestes a Alemanya

Les pluges han causat una situació dramàtica al país, on hi ha poblacions inundades, vies bloquejades i un dic que ha hagut de ser reforçat pel perill que es trenque per la pressió de l'aigua.

Automòbils danyats després de les inundacions a Hagen, Alemanya
Automòbils danyats després de les inundacions a Hagen, Alemanya / Friedemann Vogel (Efe)

Almenys 42 persones han mort i n'hi ha desenes de desaparegudes a conseqüència de les fortes tempestes i les pluges torrencials que han afectat en les últimes hores a l'oest d'Alemanya. Dos dels morts són bombers que treballaven en les tasques de rescat, segons han indicat les autoritats municipals d'Ahrweiler, en l'estat federat de Renània-Palatinat.

En aquest municipi les pluges han provocat la solsida de sis edificis com a mínim, mentre que vint més es troben en un estat inestable. Els forts xàfecs, que s'ha prolongat durant hores, han causat una situació dramàtica al país, on hi ha poblacions inundades, vies bloquejades i un dic d'una resclosa que ha hagut de ser reforçat pel perill que es trenque per la pressió de l'aigua.

El temporal ha afectat sobretot els estats de Renània del Nord-Westfàlia, el més poblat del país, i de Renània-Palatinat. A la ciutat de Hagen, l'aigua arriba al maluc i, segons alguns testimonis, s'ha interromput preventivament el servei d'electricitat per a evitar curtcircuits. També una residència d'ancians va haver de ser evacuada després que s'inundara la primera planta.

Una carretera danyada després de les inundacions a Bad Muenstereifel, Alemanya,
Una carretera danyada després de les inundacions a Bad Muenstereifel, Alemanya, / Friedemann Vogel (Efe)

A Düsseldorf, el barri de Grafenberg ha hagut de ser evacuat i una autopista està bloquejada després que un túnel s'inundara. El transport ferroviari a la regió també s'ha vist afectat. A Colònia, el Rin s'ha desbordat i ha inundat part del barri de Deutz.

El ministre d'Interior de Renània del Nord-Westfàlia, Herbert Reul, ha qualificat la situació d'"extremadament difícil". Des del dimarts hi ha un dispositiu d'equips de rescat en què han participat 3.900 persones que han hagut d'intervindre en diferents llocs en vora de 2.000 ocasions.

També et pot interessar

stats