Almenys 52 morts en l'incendi d'una mina de carbó russa

Una possible explosió de metà en el sistema de ventilació està darrere de l'accident. L'any 2004 ja van morir 13 treballadors en un altre incident.

Efectius de rescat instal·len els hospitals de campanya
Efectius de rescat instal·len els hospitals de campanya / Alexander Patrin (Reuters)

Les autoritats de la regió russa de Kémerovo (Sibèria Occidental) han confirmat la mort de 52 treballadors en l'accident d'una mina de carbó. 46 de les víctimes mortals són miners i 6 efectius de rescat. Hi ha 38 miners més i 11 rescatadors ingressats a l'hospital.

Les primeres investigacions sobre l'accident, que va ocórrer aquest dijous, apunten a una possible explosió de metà en el sistema de ventilació, segons ha avançat el governador local, Serguei Tsiviliov. La deflagració va causar un incendi a 250 metres de profunditat. En aquest moment hi havia de 285 treballadors a la mina, dels quals van ser evacuats immediatament 236.

Tsiviliov ha informat de l'arribada de tres unitats militars de rescat a l'explotació minera per a pal·liar els efectes de l'incendi, que continua actiu, i evitar que es reproduïsca en altres punts de la cavitat, aïllant els segments que s'han omplit de metà. Les tasques de cerca de les persones que hi pogueren quedar atrapades no es reprendran fins que acaben aquests treballs que s'estima que es prolongaran almenys tres dies.

La mina accidentada, Gramoteinskaya 1-2, es va posar en marxa l'any 1956 i ha sigut reconstruïda i modernitzada en diverses ocasions. L'últim accident greu en l'explotació minera data dels 2004 quan una altra explosió va causar la mort de tretze treballadors.

Familiars de les víctimes arriben al punt d'informació
Familiars de les víctimes arriben al punt d'informació / Alexander Patrin (Reuters)

També et pot interessar

stats