Almenys 52 morts durant un enfrontament en una presó del nord del Brasil

És la segona major matança en una presó brasilera en el 2019 fins ara.

Efe
Efe

Almenys 52 presos han mort durant un enfrontament entre faccions rivals en una presó de l'estat amazònic de Pará, al nord del Brasil. 

A més dels morts, diverses persones han resultat ferides i a dos agents penitenciaris els han agafat com a ostatges, però ja estan alliberats.

L’enfrontament ha començat a les 07:00 hores locals (10:00 GMT) quan els reclusos, amb “armes artesanals”, s’han tancat al saló i li han pegat foc. Les flames s’han propagat per tot el pavelló i han causat la mort per asfíxia d'altres presidiaris.

Equips de la Policia Militaritzada i de la Policia Civil s’han dirigit al complex penitenciari i han pogut contindre els presos, així com negociar l'alliberament dels ostatges.

El Centre de Recuperació Regional d’Altamira, a uns 850 quilòmetres de Belém, té capacitat per a 200 presos, però actualment n'alberga 311.

En el 2019 fins ara aquesta és la segona major massacre en presons brasileres. Al maig passat, 55 reclusos van ser assassinats en menys de 48 hores en quatre presons de la ciutat de Manaos, també al nord del Brasil, ocasió que va tornar a suscitar un intens debat sobre les condicions de les presons al país. 

També et pot interessar

stats