S'eleven a vora 300 els morts i 900 els ferits en un xoc entre tres trens a l'est de l'Índia

Els equips de rescat ferroviari continuen treballant per a rescatar les persones atrapades en l'accident més greu de l'última dècada

Imatges del tren que ha descarrilat a l'Índia / Reuters

Almenys 288 persones han mort i 650 estan hospitalitzades a l'Índia després que el tren de passatgers Coromandel Express, que connecta Calcuta amb Madràs, ha descarrilat i ha xocat amb un altre de mercaderies aquest divendres a la vesprada, segons l'últim balanç. Moltes persones encara continuen atrapades i la xifra de víctimes mortals podria augmentar. Els fets han tingut lloc al districte de Balasore (Odisha), segons informes dels mitjans locals.

Les operacions de rescat estan en marxa i es dona “tota l'ajuda possible” als afectats, segons ha confirmat el primer ministre de l'Índia, Narendra Modi, en un tuit.

Dwivedi, el cap de l'administració de Bengala Occidental, ha descrit la col·lisió com un “accident greu”. Per la seua banda, els funcionaris de South Eastern Railway han lamentat que temen grans baixes, sense revelar el nombre de morts.

“No puc comentar els detalls ara mateix i les xifres de víctimes. Estava a Delhi i he arribat corrent al lloc de l'accident”, ha dit a Reuters Archana Joshi, director general de South Eastern Railways. Joshi ha avançat que un gran nombre de ferits s'han traslladat als hospitals. "Els equips de rescat ferroviari de Kharagpur i altres estacions pròximes ja han arribat al lloc. L'auxili i el rescat estan en marxa".

Encara que les autoritats no han aclarit de moment la seqüència d'esdeveniments, l'accident es va produir quan un primer tren de passatgers que cobria el trajecte entre les ciutats de Shalimar, a Calcuta, i Madràs, a l'estat meridional de Tamil Nadu, va descarrilar, després del que un segon tren que es traslladava de Yeswanthpur, en Bangalore, fins a Howrah, a Calcuta, va col·lidir amb ell.

Un tercer tren de mercaderies també va veure implicat en el que ja es considera com el pitjor accident ferroviari de l'última dècada al país asiàtic, i que ha obligat a cancel·lar una dotzena de trens i desviar-ne altres.

Les autoritats han anunciat un dia de dol a l'estat i compensacions de més de 12.000 dòlars per a les víctimes mortals, uns 2.500 dòlars per als ferits greus i 606 dòlars per a aquells amb ferides lleus.

La xarxa ferroviària índia és, amb 68.000 quilòmetres de recorregut, la quarta per longitud del món, darrere dels Estats Units, Rússia i la Xina, compta amb uns 21.650 trens i 7.349 estacions en tot el país, i transporta diàriament a uns 23 milions de passatgers.

També et pot interessar

stats