Almenys 45 talibans han mort en un atac aeri de les forces afganeses

L'atac es produeix després que 25 milicians afganesos hagen mort en una emboscada de talibans.

Omar Sobhani
Omar Sobhani / Reuters

Almenys 45 talibans han resultat morts en una operació de les forces progovernamentals de l’Afganistan a la província de Balkh, al nord del país, entre els quals hi havia 9 comandants del grup insurgent. Segons ha explicat el portaveu del Ministeri de Defensa, Fawd Aman, l'atac aeri de la Missió de Suport Decidit, la missió multinacional dirigida per l'OTAN, es va produir aquest dissabte a la nit. 

L'atac es produeix després que el divendres 25 membres de les milícies afganeses moriren en una emboscada de talibans a la província de Baghlan, també al nord del país. 

Els dos successos ocorren enmig de la setmana de reunions a Qatar entre una delegació de talibans i els representats nord-americans per a abordar les negociacions de pau a l'Afganistan. Es busca una eixida a quasi dos dècades de conflicte armat. Fins ara, els talibans s'han negat a seure a negociar amb el govern afganés. La retirada de les tropes nord-americanes del territori afganés ha sigut un punt central de les negociacions.

També et pot interessar

stats