Almenys 44 morts i 50 hospitalitzats a Turquia per consumir alcohol adulterat

Les intoxicacions s’han produït per la mescla de líquids de neteja i desinfectants a base d’alcohol venuts com a begudes.

El consum de begudes alcohòliques casolanes i de contraban ha augmentat a Turquia a causa de l’increment de les taxes a l’alcohol
El consum de begudes alcohòliques casolanes i de contraban ha augmentat a Turquia a causa de l’increment de les taxes a l’alcohol / Arxiu

Almenys 44 persones han mort i 50 han sigut hospitalitzades en els últims quatre dies a Turquia per consumir alcohol adulterat, segons ha informat aquest dimecres el rotatiu Hürriyet. La policia turca ha explicat en un comunicat que s’han detectat casos d’intoxicació “per la mescla de líquids de neteja i desinfectants a base d’alcohol venuts en els mercats com a begudes”.

La província d’Esmirna, en la costa de l’Egeu, ha sigut la més afectada, amb 18 morts i una desena d’hospitalitzats, seguida d’Istanbul i diverses zones de la costa del mar Negre.

Almenys 58 persones han sigut detingudes en els últims quatre dies per produir i vendre begudes mesclades amb alcohol etílic i metílic.

El consum de begudes alcohòliques casolanes i de contraban ha augmentat a Turquia des de fa alguns anys a causa de l’increment de les taxes a l’alcohol.

Els últims deu anys els impostos sobre la cervesa han augmentat un 360%, mentre que el preu del raki, un aiguardent anisat, ha pujat un 440%.

També et pot interessar

stats