Almenys 384 morts en un terratrémol de magnitud 7,5 i un tsunami a Indonèsia

El balanç provisional de l'Agència Nacional de Gestió de Desastres xifra en 540 els ferits i en 29 els desapareguts a l'illa de Cèlebes.

VÍDEO | Almenys 384 morts en un terratrémol de magnitud 7,5 i un tsunami a Indonèsia

Les autoritats d'Indonèsia han elevat aquest dissabte a 384 el nombre de persones mortes a causa de la sèrie de terratrémols que han arribat a una magnitud de 7,5, seguits d'un tsunami d'ones de tres metres que van assotar divendres les illes Cèlebes, pràcticament incomunicades a hores d'ara. També hi ha 540 ferits i 29 desapareguts, segons ha confirmat el portaveu de l'Agència Nacional de Gestió de Desastres (BNPB), Sutopo Purwo Nugroho.

En aquest sentit, Sutopo ha anunciat que les comunicacions a la zona afectada encara no funcionen i tècnics de telecomunicacions i transport aeri han arribat aquest matí a l'aeroport de Palu, la ciutat més afectada al costat de Donggala. Aquest aeroport, que opera vols domèstics, està tancat des de divendres després de quedar danyat pel sisme.

L'Agència Nacional de Gestió de Desastres va anunciar l'existència de "diverses víctimes mortals" per col·lapse d'edificis i l'agranament d'assentaments a la costa per ones que van arribar als dos metres d'altura, segons les primeres estimacions.

La trompada d'aigua que va entrar a la platja Talise de Palues es va emportar al seu pas totes les estructures de la costa, va arrossegar vehicles i va arribar fins a una mesquita ja afectada pel terratrémol, entre els crits dels residents. El sisme de divendres passat va estar precedit tres hores abans per un altre de 6,1 de magnitud que va provocar la mort d'una persona i 10 ferits i l'afonament de diverses cases.

Entre el 29 de juliol i el 19 d'agost, almenys 557 persones van morir i quasi 400.000 resultaren desplaçades per quatre terratrémols de magnituds compreses entre 6,3 i 6,9 que van sacsejar l'illa indonèsia de Lombok.

Indonèsia s'assenta sobre l'anomenat Cinturó de Foc del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica en la qual cada any es registren uns 7.000 terratrémols, la majoria moderats.

També et pot interessar

stats