Almenys 32 morts i 24 desapareguts en les inundacions de les Filipines

Unes 56.110 persones es troben en centres d'evacuació, de les més de 486.000 que s'han vist afectades per les precipitacions

Inundacions a la província de Misamis Occidental, Filipines
Inundacions a la província de Misamis Occidental, les Filipines / Efe

Almenys 32 persones van morir i 24 continuen desaparegudes arran de les greus inundacions i corriments de terra que van assotar diverses regions del sud i l'est de les Filipines el cap de setmana passat.

La regió amb més víctimes és Mindanao Septentrional, al nord de la meridional illa de Mindanao, on díhuit persones van perir, nou van resultar ferides i una persona continua desapareguda, conforme a l'última actualització del Consell Nacional per a la Gestió i Reducció del Risc de Desastres.

La resta de víctimes mortals es van registrar a la regió costanera de Bicol, al sud-est de l'illa de Luzon —la més habitada del país—, on sis persones van perdre la vida, Visayas Oriental (3), Zamboanga (4) i Caraga (1), aquestes dues últimes també a Mindanao.

En l'última actualització, l'equip nacional d'emergències va indicar que, a més, almenys 24 persones continuen desaparegudes.

Així mateix, 56.110 persones es troben en centres d'evacuació, de les més de 486.000 que es van veure afectades per les precipitacions.

El desastre va entelar les celebracions de Nadal en la nació amb més nombre de catòlics d'Àsia, on centenars de milers de filipins es desplacen des dels nuclis urbans a les províncies durant aquestes dates.

Les Filipines, que són colpejada cada any per entre 15 i 20 ciclons, està classificada entre les nacions més vulnerables als impactes del canvi climàtic.

També et pot interessar

stats