Almenys 30 persones moren ofegades a Nigèria quan fugien d'un atac

En el centre i nord del país són incessants les agressions d'aquest tipus de bandits, així com onades de segrestos massius per a obtenir lucratius rescats

Una dona nigeriana demana l'ajuda president Muhammadu Buhari pel segrest d'un grup de persones
Una dona nigeriana demana ajuda al president Muhammadu Buhari pel segrest d'un grup de persones / Afolabi Sotunde (Reuters)

Almenys 30 persones, incloent-hi un nombre indeterminat de menors, han mort ofegats la nit de dimecres al nord-oest de Nigèria quan les dues embarcacions amb les quals tractaven de fugir d'un atac d'homes armats han bolcat en un riu, segons han confirmat autoritats i activistes de la societat civil.

"Les canoes amb les quals estaven intentant escapar han bolcat. La majoria de víctimes són dones i menors. És un fet molt lamentable", ha assegurat Attahiru Mohammed, secretari de la Coalició de la Societat Civil de Zamfara (ZASCON, en anglés). Segons Mohammed, s'han trobat ja alguns cossos, però la búsqueda continua.

En els estats del centre i nord-oest de Nigèria són incessants els atacs de bandits -terme usat al país per a nomenar les bandes d'homes armats que cometen els assalts- i les onades de segrestos massius per a obtindre lucratius rescats.

La violència continua malgrat les reiterades promeses del president nigerià, Muhammadu Buhari, d'acabar amb el problema i del desplegament de més forces de seguretat en la zona.

A aquesta inseguretat en el nord-oest de Nigèria se suma la registrada des del 2009 al nord-est pel grup jihadista Boko Haram i, des del 2016, per la seua escissió, l'Estat Islàmic a la Província d'Àfrica Occidental. Tots dos grups han matat més de 35.000 persones i han causat uns 2,7 milions de desplaçats interns, sobretot a Nigèria, però també a països veïns com el Camerun, el Txad i el Níger, segons dades governamentals i de les Nacions Unides.

També et pot interessar